Este posibil să faci sex cu prostatita?

Bărbații care au fost diagnosticați cu prostatită se întreabă dacă este posibil să facă sex cu prostatită? Dar înainte de a primi un răspuns, trebuie să înțelegeți ce fel de boală este și care pot fi cauzele acesteia.

Trimiterea la un specialist în prostatită

Prostatita este o inflamație a prostatei la bărbați. Cel mai adesea, cauza inflamației este o infecție bacteriană care a intrat în prostată prin uretra. Uneori, totuși, infecția nu este suficientă pentru ca inflamația să funcționeze. Bolile de prostată pot provoca următorii factori:

 • muncă sedentară, stil de viață hipodinamic;
 • Tulburări ale scaunului sub formă de constipație frecventă;
 • hipotermie frecventă;
 • Lipsa de intimitate pentru o perioadă lungă de timp sau cantitatea ei excesivă;
 • obezitate, supraalimentare, consum excesiv de băuturi alcoolice, fumat, alimente condimentate, stres constant;

Prostata este o glandă care măsoară 3 pe 4 centimetri și cântărește până la 25 de grame. Secretă un secret care are efect bactericid. Prin urmare, se crede că inflamația apare cel mai adesea cu congestie în organ, când funcționarea acestuia este afectată și secretul își pierde proprietățile. În acest moment, se leagă o infecție, ceea ce agravează imaginea. Dar cum să faci față ambuteiajelor pentru a nu provoca dezvoltarea bolii?

opinia expertului

Nu cu mult timp în urmă, medicii au ajuns la concluzia că sexul poate fi considerat cel mai bun medicament imaginabil pentru tratamentul prostatitei și prevenirea acesteia. Astăzi, experții sunt din ce în ce mai de acord că în cazul prostatitei este posibil și necesar să faci sex și este extrem de util.

În timpul actului sexual, odată cu debutul orgasmului, are loc o contracție activă și puternică a mușchilor prostatei. Se dovedește un fel de masaj care crește fluxul de sânge către glandă. Și acest lucru afectează favorabil starea lor, eliminând cauzele bolii și reducând timpul de recuperare.

Prostatita nu poate fi considerată o boală cu transmitere sexuală, deoarece este o patologie pur masculină. Cu toate acestea, dacă inflamația este cauzată de o infecție bacteriologică, atunci merită să utilizați un prezervativ în timpul actului sexual pentru a nu transmite microbi patogeni partenerului.

În plus, nu te poți descurca fără sex în timpul unei boli. Abstinența cu inflamația prostatei poate fi chiar periculoasă, deoarece pot apărea complicații din cauza stagnării secretului produs de glandă. În plus, abstinența poate duce la umflarea glandei și formarea de cheaguri de sânge cauzate de staza de sânge.

tratament sexual

Când un bărbat are simptome incomode care îi provoacă forța masculină, este posibil să sufere de depresie. Dezvoltă iritabilitate, nervozitate excesivă, apetitul este tulburat, încetează să se simtă necesar. De asemenea, un bărbat începe să sufere de insomnie, există o lipsă de dorință sexuală.

Durere la un bărbat cu prostatită

O femeie într-o astfel de situație nu ar trebui să stea deoparte, ci să fie cât mai tact posibil, să ajute un bărbat și să nu-l lase să treacă la boală cu toate gândurile. Numai în acest caz este posibilă restabilirea relațiilor sexuale armonioase.

Deoarece există dovezi de nerefuzat ale efectului pozitiv al actului sexual asupra tratării inflamației glandei, este important să o faceți corect, fără a dăuna organismului. Prin urmare, nu trebuie să vă grăbiți spre extreme. Totul ar trebui să fie cu moderație. Sexul în timpul tratamentului nu ar trebui să fie o prioritate. Totuși, tratamentul principal ar trebui să fie tratamentul medicamentos, iar această metodă ar trebui să joace un rol de sprijin.

Pentru a scăpa eficient de boală, ar trebui să ascultați recomandările:

 • În primul rând, sexul cu prostatita ar trebui să fie regulat. Problema nu poate fi rezolvată dacă ai intimitate doar de 1 sau 2 ori pe lună. Dar chiar și „intervențiile" zilnice pot provoca o agravare a bolii. În funcție de vârsta bărbatului și de starea sa de sănătate, potrivit medicilor, aici este importantă media de aur. În medie, frecvența actului sexual pentru toate grupele de vârstă este de 2-3 ori pe saptamana. Sexul oral este posibil doar cu prezervativ pentru a nu te infecta din nou sau partenerul tau.
 • În al doilea rând, în timpul tratamentului prostatitei, este interzisă schimbarea partenerilor sexuali, deoarece organismul este slăbit și probabilitatea unei noi infecții crește din cauza posibilei pătrunderi a noii microflore în sistemul reproducător. Poate conține agenți patogeni pentru care nu au fost încă dezvoltați anticorpi și, deoarece inflamația este deja prezentă, acest lucru poate fi periculos.
 • În al treilea rând, cei care nu au un partener permanent pentru intimitate sau nu au deloc unul (bărbați singuri) sunt sfătuiți să nu se angajeze în relații libere și să nu aștepte stagnarea, care poate duce la îmbolnăvire. Singura cale de ieșire din această situație este masturbarea. Deși această metodă, din motive necunoscute, este considerată ceva condamnabil în societate, este capabilă să scape glanda de stagnare. De asemenea, masturbarea ajută la dispersarea sângelui stagnant în organele pelvine, iar datorită acestei proceduri, glanda primește masajul necesar. Dar, ca și în cazul frecvenței actului sexual, masturbarea nu trebuie exagerată. Modul normal de masturbare este de 2-3 ori pe săptămână.
 • În al patrulea rând, practicarea coitus interruptus ar trebui evitată, deoarece acestea contribuie la drenarea lentă a sângelui din organele genitale masculine, provocând ruperea capilarelor mici din penis și îngroșarea sângelui în prostată.

Prostatita acuta si sex

Cu prostatita acută, un bărbat simte durere severă în abdomenul inferior, precum și durere care iradiază către organele genitale și perineu. În același timp, temperatura corpului poate crește până la 39 de grade, în cazurile severe chiar mai mare.

febră mare cu prostatită

Durerea este urmărită nu numai la golirea vezicii urinare, ci și în repaus. Prin urmare, într-o astfel de situație, este puțin probabil ca pacientul să-și dorească intimitatea.

Cu toate acestea, dacă organizați un tratament competent, după câteva zile pacientul se poate simți mai bine. Abia după aceasta se recomandă ameliorarea stagnării și tratarea prostatitei cu sex.

Măsuri suplimentare de tratament

În plus față de sexul obișnuit, se recomandă utilizarea unei game permise de exerciții fizice (nu este nevoie să trageți „fierul" în sală) pentru a preveni obstrucția organului de prostată:

 1. Acest exercițiu este ușor de făcut oriunde: la serviciu, în timpul transportului, la conducerea unei mașini, întins pe pat acasă, etc. Pentru a face acest lucru, trebuie să respirați adânc și să vă umflați abdomenul. După ce îți ții respirația timp de 10-12 secunde, expiră (prin stomac). În acest caz, stomacul trebuie să fie tras cât mai mult posibil, astfel încât să „atingă" coloana vertebrală. Trebuie să repetați de la 3 la 7 ori. În timpul zilei, trebuie să faceți 3 seturi.
 2. Asemanator cu primul, exercitiul nu necesita un loc special si poate fi efectuat in orice pozitie: asezat, culcat sau in picioare. Esența sa constă în faptul că trebuie să trageți puternic anusul înapoi și să rămâneți în această poziție timp de 7-10 secunde. Acest lucru ar trebui făcut de trei ori și în timpul zilei - mai multe abordări.
 3. Următorul exercițiu: stând drept, mutați greutatea pe piciorul stâng și balansați-vă piciorul drept înainte și înapoi. Începeți cu 40 de leagăne și mergeți până la 100. Faceți același lucru cu piciorul stâng. De asemenea, se recomandă să faceți exercițiul de trei ori pe zi.
 4. În timp ce stați în picioare, înclinați alternativ stânga și dreapta de până la 30 de ori într-o direcție.
 5. Acest exercițiu este foarte important deoarece întinde adductorii șoldului. Este necesar să faceți o despicare dreaptă, asigurând cu mâinile și întinzându-vă picioarele în lateral la distanța maximă. Nu este necesar să stai pe podea. Principalul lucru în cel mai jos punct posibil este să remediați timp de 20-30 de secunde. De fiecare dată trebuie să încercați să vă desfășurați picioarele mai mult.
 6. Așezați-vă pe podea cu picioarele întinse în fața dvs. și loviți-vă fesele înainte și apoi înapoi. Fiecare fesă trebuie să lovească de 30 până la 50 de ori.
 7. Întindeți-vă pe spate, ridicați pelvisul, îndoiți coloana vertebrală și odihniți-vă capul pe podea. Țineți această poziție timp de 10 secunde și repetați de 10 ori.
 8. Acest exercițiu este familiar tuturor încă de la grădiniță și se numește „cizmă". Pentru a-l efectua, trebuie să stai întins pe burtă cu mâinile în spatele capului. Arboriți spatele în timp ce ridicați picioarele drepte și pieptul, astfel încât suportul să fie doar sus rămâne pe abdomen. Este necesar să zăboviți în această poziție până când se instalează momentul oboselii. Se repetă de 3 ori.
 9. Întindeți-vă cu fața în jos pe minge. Rotiți mingea timp de 5 minute, ajustând presiunea corpului asupra ei cu mâinile.
 10. Stai pe podea cu picioarele drepte și încearcă să ajungi la picioare cu mâinile. Dacă este posibil, apucă-ți degetele. Țineți această poziție timp de 10 secunde. Ar trebui să dedicați 3-5 minute pe zi acestui exercițiu.
 11. Exercițiu din anii școlari - „Mesteacăn". Sprijiniți-vă spatele cu mâinile și întindeți-vă capul pe podea, ridicați picioarele. Țineți câteva secunde (acest exercițiu nu este posibil cu presiune crescută).
 12. Exercițiul final este o ghemuire adâncă cu picioarele depărtate la lățimea umerilor. Genuflexiunile trebuie efectuate lent, iar numărul lor trebuie să fie de la 5 la 7.

prevenirea

Pentru prevenirea prostatitei, în special pentru bărbații cu risc (angajații de birou sedentari, precum și persoanele care lucrează într-un mediu rece sau umed și supuse hipotermiei, șoferii pe distanțe lungi etc. ), se recomandă respectarea unor reguli:

 • Pentru un bărbat de orice vârstă, activitatea fizică este foarte importantă. O vizita la sala de sport nu este obligatorie, dar recomandata. Dacă aveți un loc de muncă sedentar, trebuie să vă rezervați timp pentru a merge sau a alerga în fiecare zi. Acest lucru îmbunătățește fluxul de sânge către pelvis și reduce probabilitatea de stagnare.
 • După cum am menționat mai sus, sexul joacă un rol important în prevenirea și tratarea bolii. Contacte sexuale regulate importante, măsurate, fără perversiuni și excese;
 • Este necesar să se consume alimente care sunt benefice pentru organism în ansamblu și pentru prostată. Dieta ar trebui să includă: pește și carne (soiuri cu conținut scăzut de grăsimi), legume și fructe, produse lactate, compoturi, sucuri și miere, precum și diverse fructe de mare. Ar trebui să refuzați sau să limitați consumul de alcool, băuturi carbogazoase, ceapă și usturoi, ardei și ciuperci.
 • Hipotermia este, de asemenea, un factor care provoacă dezvoltarea inflamației prostatei, care trebuie evitată. evita curenții și poartă haine calde;
 • Stresul și surmenajul duc la scăderea imunității, ceea ce slăbește apărarea organismului. Este necesar să aveți grijă de un somn bun și să evitați situațiile nervoase;
 • un duș de contrast are un efect bun, revigorant. Această procedură îmbunătățește imunitatea și îmbunătățește circulația sângelui;
 • Vizitele regulate la urolog pot detecta boala în stadiile incipiente. Este mult mai ușor să tratezi o boală care abia începe decât o patologie deja dezvoltată. Dacă un bărbat a fost deja diagnosticat cu prostatita, este indicat să vină la oa doua examinare la fiecare 3 luni în primul an. În anii următori, este suficient să vizitați un urolog la fiecare șase luni.

Prin urmare, prevenirea este o condiție importantă pentru menținerea sănătății bărbaților într-o formă bună. O viață sexuală regulată este, de asemenea, o condiție prealabilă importantă pentru prevenire. Conform statisticilor, bărbații care fac sex de cel puțin 2 ori pe săptămână (cu un partener permanent) au șanse cu 60% mai puține de a face prostatita.